Tancar
30/10/2020

Coneixement, negoci i networking centren el III Fòrum Piscina & Wellness

ASOFAP, la Patronal Espanyola del Sector Piscina, i Fira de Barcelona convoquen el tercer Fòrum Piscina & Wellness, que tindrà lloc en format digital del 3 al 6 de novembre, per analitzar les últimes tendències i els reptes de futur del sector amb un programa que preveu ponències i entrevistes personalitzades amb experts, així com diverses jornades que oferiran una nova visió sobre innovació i sostenibilitat i una anàlisi de l’impacte de la pandèmia en el sector. Amb la celebració virtual, el Fòrum Piscina & Wellness permetrà la participació de professionals no només d’Espanya, sinó també d’altres països d’Europa i Amèrica Llatina.

El III Fòrum Piscina & Wellness comptarà amb sessions plenàries, conferències i taules rodones en què participaran experts i professionals del sector, així com presentacions a càrrec d’empreses patrocinadores. Durant les diferents jornades s’oferiran continguts centrats en innovació, sostenibilitat i en els nous desafiaments sanitaris, s’exposaran casos pràctics així com projectes d’èxit, i durant els tres primers dies, totes les empreses ‘partners’ de l’esdeveniment realitzaran dues sessions obertes al públic en les que presentaran les seves novetats. L’esdeveniment digital inclourà també espais de networking virtual en format de trobades B2B per impulsar la interacció entre els assistents i on debatre, actualitzar coneixements, descobrir l’aplicació de noves solucions i trobar assessorament.

El primer dia del Fòrum es presentarà el Baròmetre del Sector de la Piscina a Espanya 2020, que realitza ASOFAP juntament amb el saló Piscina & Wellness de Fira de Barcelona, ​​que analitza la situació del sector i ofereix dades de 2020 sobre facturació, ocupació, productes i serveis més venuts, tendències de mercat així com les previsions de les empreses per als pròxims mesos i sobre com estan afrontant la crisi sanitària. El seguirà un debat centrat en els projectes i productes que impulsin al sector cap a una major sostenibilitat mediambiental.

Innovació i sostenibilitat, eixos de desenvolupament
L’esdeveniment posarà el focus en temes centrats en la innovació, com la transformació digital, el manteniment a distància i la sostenibilitat com a eixos bàsics que sustenten l’evolució dell sector i la seva inversió en R + D + I, amb l’objectiu de millorar l’experiència d’ús de la piscina, aconseguir el màxim estalvi energètic i protegir el medi ambient. Altres temes que s’abordaran seran la seguretat, neteja, desinfecció sostenible així com la reutilització i qualitat de l’aigua.

Les conseqüències de la Covid-19 a les piscines d’ús públic relacionades amb l’oci, l’esport i el benestar de centres esportius, parcs aquàtics o establiments hotelers serà el fil conductor d’un debat que tindrà lloc el tercer dia del Fòrum entre destacats professionals implicats en el disseny, construcció, manteniment i gestió de piscines d’ús públic. Es presentaran casos pràctics i projectes concrets, i s’analitzarà com s’ha gestionat la nova realitat per identificar possibles reptes futurs amb l’objectiu d’assegurar el seu funcionament amb garanties sanitàries, fins i tot en contextos complexos.

L’últim dia del Fòrum es dedicarà a una taula rodona sobre les piscines comunitàries amb la presència d’experts i administradors de finques que analitzaran com es va afrontar la crisi, quin seguiment es va fer dels protocols de prevenció i com actuar per garantir la seguretat, reduir els costos i millorar la gestió d’aquestes instal·lacions en el futur.

Les ponències aniran a càrrec de reconeguts experts en els diferents àmbits de la cadena de valor del producte piscina i wellness, com el director general de l’Institut Tecnològic Hoteler, Álvaro Carrillo; la responsable de l’Àrea de Sanitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Irene Corbella; el gerent i director de projectes del Club Natació Atlètic Barceloneta, Héctor Cruz; el president del Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques (CGCAFE), Salvador Díez; el president de l’Associació Mexicana de Parcs Aquàtics i Balnearis (AMPABA), Gerardo Gall; la presidenta de la Federació Espanyola d’Empresaris de Càmpings (FEEC), Ana Beriain; el president de la comissió sectorial de manteniment de piscines, José María Vega Sánchez; el tècnic de Promoció Esportiva de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), Carlos Bellón; el fisioterapeuta de Brain Health Institute Guttmann, Bruno Madirolas; i el director d’operacions de Ohtels Hotels & Resorts, Sergio Ibarbuen.

El Fòrum es dirigeix ​​a fabricants, distribuïdors, instal·ladors i venedors de productes de piscina, a més d’arquitectes, enginyers, dissenyadors, constructors, gestors de piscines públiques i instal·lacions esportives, d’establiments hotelers i càmpings, operadors turístics, dissenyadors de parcs aquàtics, professionals de centres wellness i spa, propietaris de gimnasos o administradors de finques, entre d’altres perfils.

Totes les activitats es desenvoluparan en horari de tarda de forma virtual, utilitzant una plataforma específica i interactiva. Aquest nou format possibilita arribar a un major nombre de persones, permetent que professionals de països europeus i llatinoamericans s’uneixin a la convocatòria i participin a les reunions de treball i entrevistes amb experts.

El Fòrum Piscina & Wellness se celebra de forma biennal des de 2016, alternant-se amb el saló Piscina & Wellness Barcelona, ​​la cita de referència de la indústria de la piscina i el wellness a Espanya i la de mayor internacionalitat d’Europa en la seva especialitat organitzada per Fira de Barcelona. La propera edició tindrà lloc del 29 de novembre al 2 de desembre de 2021 al recinte de Gran Via.

Barcelona, octubre de 2020

Programa del III Fòrum Piscina & Wellness aquí

Mª Gloria Dilluvio / María Dolors Herranz

Tel. 93 233 21 72-  25 41

gdilluvio@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com